Ik zoek een               
Home » Seks tips » PC spier trainen voor mannen

PC spier trainen voor mannen

pc spier trainen voor mannen

De PC spier trainen voor mannen…

De ‘Pubococcygeus spier’ is de niet afgekorte benaming van de PC spier. De PC spier is een bekkenbodemspier die ervoor kan zorgen dat een man meer controle krijgt over zijn orgasmes, grotere beheersing van zijn penis en het kan voor hevigere zaadlozingen zorgen als deze PC spier goed getraind is.

Het is dus erg belangrijk dat deze PC spier sterk en gezond is. Een sterke PC spier zorgt voor een beter seksleven en wij mannen vinden ons seksleven erg belangrijk.

Omdat deze PC spier zo belangrijk is voor tijdens de seks, heb ik een compleet artikel geschreven over het trainen van je PC spier waardoor deze bekkenbodemspier sterker en gezonder wordt.

In dit artikel geef ik je de beste tips en oefeningen die je kan gebruiken om je PC spier in topconditie te brengen. Verder wordt er in dit artikel de vele voordelen van een sterke PC spier benoemd.

Door de tips en oefeningen die in dit artikel worden beschreven over hoe je de PC spier moet trainen toe te passen, kan ik je garanderen dat JOUW seksleven er een enorme boost van zal krijgen.

Wat is de PC spier en waar zit die?

wat is de pc-spier

De PC spier is een afkorting voor Pubococcygeus spier. De spier zorgt voornamelijk voor het helpen bij het plassen en de stoelgang. Verder is deze spier de belangrijkste bekkenbodemspier en tijdens een zaadlozing trekt deze PC spier zich hevig samen.

Het is een bekkenbodemspier die tussen het stuitje en de zaadballen ligt. Voor mannen die nog nooit van de PC spier hebben gehoord of denken dat ze deze PC spier nog nooit hebben gebruikt, kan het lastig zijn om deze bekkenbodemspier te vinden.

Ik heb daarom een trucje voor de mannen die de PC spier niet kunnen vinden en aanspannen. Als je voelt dat je moet plassen, wacht dan met plassen en hou zo hevig mogelijk je plas in. Op dat moment merk je dat je een spier aanspant tussen de zaadballen en de anus. Dit is de PC spier.

Een andere effectieve manier om je PC spier te vinden is door je penis op te tillen met je bekkenbodemspieren. Als je een stijve penis hebt en dan je bekkenbodemspieren aanspant, waaronder de PC spier, zal je merken dat je penis wat omhoog zal gaan. Als je nu de bekkenbodemspieren laat ontspannen, zal je penis weer omlaag gaan.

De PC spier niet de enige bekkenbodemspier

Omdat de PC spier de belangrijkste en bekendste bekkenbodemspier is, wordt er weinig aandacht besteedt aan de overige bekkenbodemspieren. Terwijl deze overige bekkenbodemspieren ook erg belangrijk zijn. Deze spieren hebben allemaal hun eigen functie.

Alle bekkenbodemspieren zijn met elkaar verbonden, wat betekent dat als je één bekkenbodemspier traint, dat de andere bekkenbodemspieren ook worden getraind maar wel in mindere maten.

bekkenbodemspieren

Om een beeld te krijgen van de verschillende bekkenbodemspieren en zijn functies, heb ik hieronder een lijstje gemaakt van de belangrijkste bekkenbodemspieren die in verband staan met elkaar

De Ischiocavernosus spier

De functies van deze IC spier is het samentrekken van de anus, ervoor zorgen dat de penis stijf blijft tijdens een erectie en het stabiel houden van de penis.

De Pubococcygeus spier

De PC spier is de grootste bekkenbodemspier en deze spier zorgt voor het helpen bij het plassen en het samentrekken tijdens een zaadlozing.

De Bulbocavernosus spier

De functies van de BC spier is het duwen van sperma of plas uit de urinebuis. Verder zorgt deze BC spier ervoor dat er genoeg bloed wordt gepompt naar je penis tijdens een erectie. Deze spier zit rond de basis van de penis en je voelt deze spier ook als je je penis omhoog laat komen.

Deze bekkenbodemspier zorgt dus voor 2 hele belangrijke dingen:

 • Dat er sperma uit je penis komt tijdens een zaadlozing.
 • Deze spier zorgt ervoor dat je een harde erectie kan krijgen.

Waarom zou je de PC spier trainen?

Het trainen van de PC spier kan voor veel voordelen zorgen. Een sterke en gezond PC spier geeft namelijk als resultaat:

 • Het voorkomen van te snel klaarkomen.
 • Je kan het langer volhouden in bed.
 • Sterkere en stabielere erecties.
 • Meer controle over je orgasmes en penis.
 • Heftigere orgasmes omdat er sterker wordt samengetrokken.
 • Controle over je blaas.
 • Betere doorbloeding van de penis en testikels.
 • Het helpt incontinentie tegen te gaan.

Er zitten zoals je ziet veel voordelen aan het hebben van een sterke en gezonde PC spier. Je kan de PC spier gelukkig erg gemakkelijk zo sterk en gezond krijg door gebruik te maken van bekkenbodemspier oefeningen, deze oefeningen staan ook wel bekend als kegeloefeningen.

Uit onderzoek is gebleken zo’n 40% van de mannen met erectieproblemen er zijn voordeel bij doet door deze bekkenbodemspieren te trainen. Als je kamt met erectieproblemen zijn deze kegeloefeningen een echte aanrader voor jou.

Ook als je je seksleven wilt verbeteren en de voordelen wilt benutten die hierboven zijn beschreven, is het noodzakelijk om de bekkenbodemspieren te trainen door middel van kegeloefeningen.

Tip: Kom jij te snel klaar? Lees dan mijn Complete Ejaculatie Controle review

Kegeloefeningen om de PC spier te trainen

Kegeloefeningen zijn de oefeningen die voor sterkere bekkenbodemspieren zorgen. Deze kegeloefeningen zijn er in verschillende varianten en als je deze verschillende varianten door elkaar heen gebruikt, is de kans op meer resultaat het grootst.

Wat erg handig en fijn is van kegeloefeningen, is dat je het overal kan doen, waar je ook bent. Het is namelijk niet zichtbaar als je je PC spier aan het trainen bent. Er zijn dus geen smoesjes dat je het te druk op werk had.

man op werk

Ook kan je deze kegeloefeningen gewoon doen als je zit of staat, het maakt in principe niet uit.

De variaties in kegeloefeningen waar we het over gaan hebben zijn de volgende:

 • 1. De PC spier lang aanspannen
 • 2. PC spier ontspannen door hem omlaag te drukken
 • 3. PC spier aanspannen en weer ontspannen
 • 4. De PC spier aanspannen en ontspannen in stapjes

Bij deze kegeloefeningen is het van belang dat je alleen je bekkenbodemspieren aanspant en niet andere spieren. Als dit wel bij jou gebeurt, weet je dat je de oefeningen fout doet. Lees dan de uitleg van de oefeningen opnieuw en probeer dan de oefeningen wel correct uit te voeren.

1. De PC spier lang aanspannen

Bij deze oefening hou je de PC spier voor een langere periode aangespannen om daarna weer los te laten. De periode dat de bekkenbodemspier aangespannen moet zijn is tussen de 5 en 10 seconde.

Deze oefening herhaal je een paar keer. Het is aangeraden om deze oefening minimaal 10 keer per dag te doen en geen dag over te slaan.

Deze oefening is namelijk zo belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je bekkenbodemspieren sterker worden. Als je je bekkenbodemspieren niet optimaal kan aanspannen, zal je niet de volledige resultaten en voordelen kunnen benutten van een sterke en gezonde PC spier.

Het is een erg simpele oefening die niet erg lastig is om te doen. Doe gewoon 5 herhalingen van het hevig aanspannen van de PC spier om daarna weer los te laten na 5 tot 10 seconden.

2. PC spier ontspannen door hem omlaag te drukken

We hebben het net gehad over het aanspannen van de PC spier waardoor je de PC spier sterker maakt. Bij deze oefening train je de PC spier juist om te ontspannen en het tegenovergestelde van de vorige oefening te doen.

Bij de vorige oefening duw je de PC spier omhoog en bij deze kegeloefening train je juist om de bekkenbodemspier omlaag te drukken.

Om deze oefening op een goede manier uit te voeren, is het de bedoeling dat je gaat doen alsof je heel hard plast of poept. Je zal merken dat je het gedeelte tussen de penis en de anus omlaag drukt. Als dit gebeurt doe je deze kegeloefening correct.

Net als bij de vorige oefening, is deze oefening van essentieel belang als je een gezondere en sterkere PC spier wil krijgen. Door te leren hoe je de PC spier kan ontspannen en dus naar beneden te drukken, kan je meer controle krijgen over je orgasmes en penis.

kegeloefeningen

Door alleen maar de PC spier te trainen op het aanspannen zal je juist eerder klaarkomen, dus het zal een averechtse werking hebben als je niet alle kegeloefeningen op een juiste manier uitvoert en dagelijks.

Ook deze kegeloefening doe je zo’n 10 keer per dag en elke keer dat je de PC spier naar beneden drukt hou je dit 5 tot 10 seconden vast.

3. PC spier aanspannen en weer ontspannen

Door de eerste 2 oefeningen goed onder de knie te krijgen, weet je goed hoe je nou de spier aanspant en je weet ook hoe je de spier optimaal ontspant.

Als je deze basis niet goed onder de knie hebt, zal ik je aanraden om eerst je aandacht te leggen bij de eerste 2 oefeningen voordat je doorgaat met de andere kegeloefeningen.

Bij deze kegeloefeningen combineer je het aanspannen en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Dit doe je door snel achter elkaar de bekkenbodemspieren aan te spannen en dan weer te ontspannen.

Door deze kegeloefening zorg je ervoor dat je meer controle krijgt over je bekkenbodemspieren. Door de bekkenbodemspieren en zo ook de PC spier te trainen, zal je veel gemakkelijker zelf kunnen bepalen wanneer je de PC spier aanspant of ontspant.

Voor veel mannen zal er dan nu een groot vraagteken komen omdat ze niet goed weten waar dit goed voor is…

Omdat tijdens de seks veel mannen onbewust de PC spier constant aanspannen, zullen ze sneller tot hun orgasme komen. Door hiervan bewust te zijn en zelf kunnen bepalen wanneer je de bekkenbodemspieren aanspant of ontspant, zal je veel meer controle krijgen over je orgasmes en zal je niet meer vroegtijdig klaarkomen.

4. De PC spier aanspannen en ontspannen in stapjes

Deze oefening is een bonus oefening die je na een aantal weken dagelijks trainen van de PC spier erbij kan gooien. Het lijkt op de voorafgaande kegeloefeningen, maar is net iets anders.

Bij deze oefening ga je de bekkenbodemspieren niet in één keer helemaal aanspannen of ontspannen, maar zorg je er juist voor dat dit in stapjes van 2 seconden gebeurt.

Wat je dus doet is de PC spier licht aanspannen en dit hou je 2 seconden vast. Na deze 2 seconden span je de bekkenbodemspier nog wat aan en hou je ook weer 2 seconden vast. Daarna span je weer de PC spier aan zodat je de spier maximaal aanspant. Dit houd je ook weer 2 seconden vast.

Nadat je dit hebt gedaan, ga je op dezelfde manier de spier ook weer laten ontspannen. Dit doe je ook weer in stapjes van 2 seconden.

Met deze kegeloefening zorg je er ook weer voor dat je meer controle krijgt over je bekkenbodemspieren. Verder train je de spieren op het gebied van aanspannen en ontspannen dus de spieren zullen sterker en gezonder worden.

Dit is een bonus oefening dus ik geef hier geen schema voor wat je dagelijks moet doen. Als jij zelf merkt dat je voldoende hebt aan de andere kegeloefeningen, dan is het niet noodzakelijk om deze oefening ook uit te voeren.

Snel weer een gezonde erectie

Tips voor het trainen van de PC spier voor mannen

Nu je weet welke kegeloefeningen je als man moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat je de PC spier op een goede manier traint, heb ik nog enkele tips voor het trainen van de PC spier voor mannen.

1. Doe het routinematig

Als je als man de PC spier wilt trainen is het belangrijk dat je dit routinematig doet. Als je niet aan het vaste schema houdt, zal je niet maximaal resultaat halen en zal je niet gebruik kunnen maken van alle voordelen die een gezonde PC spier te bieden heeft.

Ik zal nog één keer het schema opnoemen van de kegeloefeningen voor een man:

 • Kegeloefening 1 doe je 10 keer achter elkaar op een dag. De spier span je 5 tot 10 seconden aan.
 • Kegeloefening 2 doe je 10 keer achter elkaar op een dag. De spier ontspan je 5 tot 10 seconden.
 • Kegeloefening 3 doe je 10 keer achter elkaar op een dag. Je spant de PC spier aan en ontspant weer.
 • Kegeloefening 4 doe je wanneer je merkt dat je niet genoeg hebt aan de andere oefeningen en graag wat extra’s wilt.

Zorg dat je dit schema elke dag gebruikt en geen dag overslaat.

hoevaak bekkenbodemspier aanspannen

2. De kegeloefeningen opvoeren

Omdat de bekkenbodemspieren steeds sterker worden, wordt het gemakkelijker om deze kegeloefeningen te doen. Uiteindelijk zullen deze kegeloefeningen met de hoeveelheid herhalingen, zijn effectiviteit verliezen.

Als je merkt dat het te simpel voor je wordt en je niet meer echt je best hoeft te doen, is het tijd om de herhalingen van de oefeningen wat te veranderen.

Na enkele weken kan je het aantal herhalingen vermeerderen. Bouw dit ook rustig op, dus ga niet opeens van 10 herhalingen naar 30 herhalingen. Ga dan eerst bijvoorbeeld naar 13 herhalingen en dan 15 etc.

3. Wanneer zal ik resultaat zien?

Na een aantal weken kegeloefeningen te doen en je PC spier te trainen zal jij al resultaat zien. Je moet denken aan rond de 4 tot 6 weken. Zorg er wel voor dat je dan niet gaat stoppen met de kegeloefeningen. Net als andere spieren kan je er altijd voor zorgen dat deze bekkenbodemspieren nog sterker, gezonder en makkelijker te controleren worden.

4. Orgasme stoppen door de PC spier te gebruiken

Als je merkt dat je bijna een orgasme krijgt, maar je wilt toch nog door met de seks, zorg er dan voor dat je zo hevig mogelijk de pc-spier aanspant en niet verder gaat met de penetratie. Zorg voor een korte pauze van 30 seconde waar je geen seksuele prikkel bij je penis krijgt. Dit zorgt ervoor dat je na deze 30 seconde er weer vol tegen aan kan gaan in bed.

Het langer willen volhouden in bed is voor veel mannen de reden om de PC spier te gaan trainen. In dit artikel heb ik je uitgelegd dat je tijdens de seks de PC spier moet ontspannen en als je merkt dat je bijna komt moet je de spier heel erg aanspannen. Dit is een erg effectieve manier om je orgasme uit te stellen.

Maar…

Er kunnen allemaal redenen zijn waarom je zo snel klaarkomt en hier last van hebt. Dus als je last hebt van een te snelle ejaculatie, raad ik je aan om dit, door mij geschreven, artikel te lezen over hou je het langer kan volhouden in bed.

Leestip: ‘De beste vinger technieken & tips om haar kletsnat te maken

5. De PC spier kan ook overbelast raken

Onthou dat alle spieren overbelast kunnen raken bij het ’te veel’ trainen van deze spieren. Zo kan je ook de PC spier te veel trainen waardoor je deze spier overbelast.

Door overbelasting zal een spier pijnlijk worden en het kan zelfs de spier beschadigen. Door dus te veel de bekkenbodemspieren te trainen, zal het geen goed resultaat opleveren en zal er te veel druk op de spier worden gezet.

Het trainen van spieren heeft tijd nodig. Een beginneling kan niet met het maximale beginnen.

Zorg er dus voor dat je aan de vaste schema’s houdt. Doe je dit niet? Dan is er een grote kans dat je op ten duur last krijgt van de PC spier door overbelasting.

Beste hulp voor uw penis

Plaats een reactie