Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » Dit wil je weten over vreemdgaan

Dit wil je weten over vreemdgaan

Er rust nog altijd een heel taboe op en niemand zal er ooit eerlijk voor uitkomen, vreemdgaan. De meeste mensen vinden het een schande, terwijl het niet voor niets gebeurt. Vreemdgaan draait vaak om seks maar kan ook om meer draaien dan intimiteit. De reden van vreemdgaan verschilt van persoon tot persoon en iedereen heeft zo zijn eigen reden om het te doen.

Er gaan meer mensen vreemd dan je denkt

Het is niet zo dat iedereen vreemdgaat, maar er zijn meer mensen die vreemdgaan dan je zou denken. Het is zo dat maar liefst 1 op de 4 mensen wel eens vreemd gaat in zijn of haar relatie, dat betekent toch wel zeker 25 procent van iedereen. Vreemdgaan is natuurlijk uit den boze, dus niemand zal dat bespreken en daarom weet je het ook niet van een ander. Misschien ben je zelf al wel een keer vreemdgegaan of sta je op het punt het te doen, je bent in ieder geval niet de enige.

vreemdgaan

Wat zijn redenen van vreemdgaan?

Iedereen denkt dat vreemdgaan vooral om seks draait, maar er zijn veel redenen om vreemd te gaan. De grootste reden voor iemand om vreemd te gaan is de spanning van iets doen wat niet mag maar ook een tekort aan aandacht van de partner. Als je een tekort aan aandacht krijgt van je partner dan gaan de meesten dat ergens anders zoeken, bij iemand anders. Als er dan de aandacht komt die je mist dan ga je naar meer verlangen en komt het vreemdgaan.

Vaak is het meer dan seks

De meeste mensen denken dat vreemdgaan om enkel maar om seks draait maar dat is niet waar, het kan om heel veel andere dingen draaien. Soms kan het ook om hele andere dingen draaien zoals de bekende arm om je heen of de gezelligheid. Het gaat er vooral om dat je er een fijn gevoel bij krijgt en dat het ook iets waard is. Je gaat geen risico lopen dat je betrapt wordt op vreemdgaan als het voor jezelf ook niks betekent.

Wanneer spreek je van vreemdgaan?

Voor iedereen verschilt het wat vreemd gaan is, de ene vindt het al vreemdgaan als iemand met een ander flirt terwijl een ander het pas vreemdgaan vindt als er lichamelijk contact is. Als je dingen doet die je voor jouw partner moet verzwijgen ben je al fout bezig en kun je zeggen dat je misschien al wel aan het vreemdgaan bent. Het is afhankelijk van wat jij en jouw partner vinden dat vreemdgaan is en hoe jullie erin staan. Je bepaalt het zelf en je bepaalt ook zelf waar de grens ligt van vergeven, laat dat duidelijk zijn in de relatie.

Vreemdgaan kan ook goed zijn voor je relatie

Het klinkt misschien raar, maar vreemdgaan kan ook goed zijn voor je relatie, als jij ongelukkig bent omdat je geen aandacht krijgt en je krijgt die aandacht bij iemand anders zit je weer goed in je vel. Soms dan is een scheiding of uit elkaar gaan echt niet mogelijk, dan is vreemdgaan goed voor je relatie. Het is niet zo dat vreemdgaan aan te moedigen is, maar soms doe je er beter aan dan wanneer je besluit om uit elkaar te gaan. De bedoeling is dan natuurlijk nog steeds dat het geheim blijft en niet uitkomt.

Wordt niet verliefd

Als je in een relatie zit en je wordt verliefd op een ander dan kan dat nog wel eens heel erg gecompliceerd gaan worden. Het beste kun je er dus voor zorgen dat je niet verliefd gaat worden voordat je alleen maar jezelf in de problemen helpt. Als je verliefd wordt dan kom je met het probleem te zitten dat je meer wilt dan enkel maar af en toe samen zijn. Als je dan besluit om te stoppen met vreemdgaan of de relatie dan ga je hoe dan ook iemand pijn doen inclusief jezelf.

De eerste keer vreemdgaan

Op het moment dat je de eerste keer vreemd zult gaan is dat natuurlijk heel erg spannend, als het niet spannend is dan zou je het niet doen. Vreemdgaan draait meestal om spanning, als de spanning eraf zou zijn dan zou het niet meer leuk zijn. De eerste keer dat je vreemdgaat zal extra spannend zijn en misschien voel jij jezelf ook wel schuldig, bedenk niet dat het gebeurt omdat je alles hebt wat je wilt. Vreemdgaan is altijd omdat je iets tekort komt, wat je tekort komt hangt af van de persoonlijke situatie.

Ga niet vreemd met een bekende

Soms dan krijg je het gevoel om iets te doen met een bekende, of dat nu seks is of enkel maar genieten maakt dan niet eens uit. Het is niet verstandig om vreemd te gaan met een bekende van jou of je partner want de kans dat het dat uitkomt wordt dan een stuk groter. Het beste kun je vreemdgaan met iemand die je niet kent en die ook niet te dichtbij woont. Met iemand die dichtbij loop je weer het risico dat je die persoon tegenkomt als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen.

Gaan er meer mannen of vrouwen vreemd?

Er is geen duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen qua vreemdgaan. Het is zo dat ongeveer 31 procent van de vrouwen vreemd gaat en 40 procent van de mannen. Het is dus niet zo dat er een duidelijk verschil is tussen mannen of vrouwen. Maar het is wel zo dat als iemand 1 keer is vreemdgegaan de kans groter wordt dat die persoon het vaker zal doen. Daarom is het ook zo moeilijk om iemand weer opnieuw te vertrouwen.

Hoe kom je met iemand in contact om vreemd te gaan?

Er zijn meerdere soorten van vreemdgaan, bewust en onbewust. Het kan zijn dat je ergens bent en dat je in contact komt met iemand die je heel erg leuk vindt en voor je het weet lig je samen in bed. Het kan ook zo zijn dat je heel bewust naar iemand op zoek gaat en ook echt met diegene gaat afspreken, je weet dan van tevoren al dat je bewust vreemd zal gaan. Natuurlijk is het wel zo dat bij iedere keer dat je vreemd gaat je er zelf bij bent en het geen excuus is dat je het niet wilde.

Tip: Bekijk onze contactadvertenties.

Hoe merk je dat iemand vreemdgaat?

Soms als iemand vreemdgaat dan verandert het gedrag, als je elkaar heel erg goed kent zoals in een relatie dan kan dit opvallen. Het is dus wel iets waar je op moet letten want de kans dat je betrapt gaat worden is dan al groter. Ook voor jezelf is het iets om op te letten bij je partner, gedraagt jouw partner zich ineens vreemd of zit hij heel erg veel op de telefoon dan is dat een reden om het in de gaten te houden. Je kunt er natuurlijk ook gewoon naar vragen maar de kans dat je een eerlijk antwoord krijgt is niet zo groot.

Doe het altijd veilig

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je het veilig doet, maar als je vreemdgaat dan is het nog belangrijker. Stel je voor dat je iets oploopt zoals een soa, hoe ga je dat uitleggen? Het eerste waar jouw partner aan zal denken is aan vreemdgaan en je bent dus gelijk al betrapt. Het is dan voor de dames nog maar te zwijgen over zwangerschap want dat is natuurlijk helemaal niet uit te leggen aan een partner, veiligheid staat dus voorop.

Zorg dat je niet betrapt wordt

Als je vreemdgaat dan is het naast genieten ook vooral een kunst om ervoor te zorgen dat je niet betrapt wordt. Je weet dat als je vreemdgaat en betrapt wordt dat de kans bestaat dat jouw relatie uitgaat. Je kunt dus het beste ervoor zorgen dat je precies weet waar je het beste af kunt spreken, vooral ergens waar geen bekende van jou komen of waar niemand jou kent. Zorg er ook voor dat je nergens bewijs achter laat, als jij bijvoorbeeld met jouw minnaar aan het appen bent is het verstandig je telefoon heel dicht bij je te houden.

Wat als het uitkomt?

Je kunt nog zo voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat je niet betrapt wordt, maar toch kan het gebeuren. Het enige wat je dan kunt doen is hopen dat jouw partner het begrijpt en het je kan vergeven, als dat kan dan zul je jezelf heel erg lang gedeisd moeten houden voordat je weer op pad kunt om vreemd te gaan. Het vertrouwen terugwinnen na een betrapping op vreemdgaan is heel erg moeilijk, je zult dus echt je best moeten doen wil je weer wat vrijheid krijgen.

Waarom is iedereen zo tegen vreemdgaan?

Vreemdgaan is echt uit den boze omdat je liegt tegen je partner. In een relatie behoor je eerlijk tegen elkaar te zijn en vreemdgaan is dan wel echt het tegenovergestelde van eerlijk zijn tegenover elkaar. Als je zelf een partner hebt die vreemdgaat dan kan je dat behoorlijk gek maken, vooral de gedachte dat jouw partner seks heeft met een ander zal ervoor zorgen dat je jouw partner niet meer zult kunnen vertrouwen.