Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » 4 stappen om een gebroken hart te helpen helen

4 stappen om een gebroken hart te helpen helen

Dit artikel geeft tips over hoe je een slechte relatie achter je kunt laten. Hoewel het moeilijk is om met een gebroken hart om te gaan, is verder gaan met je leven essentieel voor genezing. Gebroken harten hebben tijd nodig om te herstellen.

Liefdesverdriet is een pijn als alle andere. Het is een emotionele pijn die zo bodemloos is dat hij kan aanvoelen als een fysieke klap. Als je zo’n pijn hebt, wil je alleen maar dat de diepe pijn weggaat. Hoe graag ik ook anders zou willen adviseren, er is geen pleister voor een gebroken hart. Hoewel het cliché klinkt, is tijd de remedie die je nodig hebt om echt te genezen van zo’n diepe, verscheurende pijn. Mettertijd zal deze pijn verdwijnen. Maar tussen nu en dan kan het volgen van een paar basistips misschien het verschil maken in hoe je je voelt.

stappen om een gebroken hart te helpen helen

4 Tips voor een gebroken hart

1. Huil: De eerste paar weken zul je je beroerd voelen. Afhankelijk van hoe emotioneel je bent, heb je misschien dagenlang zin om te huilen. Ga je gang. Er heeft een belangrijke verandering in je leven plaatsgevonden; een pijnlijke verandering. Je kunt niet verwachten dat je een beetje verdriet voelt en dat je het met een schakelaar kunt uitschakelen. Het is gewoon niet zo eenvoudig. Sta jezelf toe om te rouwen om je verlies. Maar niet te lang! Te lang in het verleden blijven hangen kan je alleen maar pijn doen. Zie regel nummer 4.

2. Praat met iemand die dichtbij je staat: Gebruik de schouder van iemand die om je geeft om je gevoelens naar buiten te brengen. Dit is een manier om je ziel te zuiveren door iemand binnen te laten om je pijn te delen. Laat ze naar je luisteren, je troosten en advies geven. Je hoeft dat advies niet per se aan te nemen, maar het delen van deze troost kan je een beter gevoel geven. Zorg ervoor dat je jezelf alleen toestaat om een tijdje te rouwen en op iemand te leunen, want je moet verder.

3. Leid jezelf af: Breng vrienden waar je om geeft terug in je leven. Misschien weerhield de relatie je ervan om tijd door te brengen met je ouders, of broers en zussen. Misschien had je al weken niet meer met je beste vriendin gepraat. Omring jezelf met dit ondersteunende netwerk. Dingen doen die rondom het huis gedaan moeten worden is een geweldige manier om je te verliezen in een project. Ga naar de sportschool. Orden je kast. Ga naar buiten en maak een wandeling. Jezelf afleiden is een goede opstap om verder te gaan met je leven. Dit brengt ons bij regel nummer 4.

4. Kijk naar de toekomst; vergeet het verleden: Als je jezelf eenmaal de toegeeflijkheid hebt toegestaan om te rouwen om een deel van je leven dat nu voorbij is, kijk dan vooruit! Er is een duidelijke behoefte om een nieuw hoofdstuk in het boek van je leven te kunnen beginnen. Nu je het verdriet en de woede achter je hebt gelaten, is het tijd voor hoop en vernieuwing die je zullen helpen om verder te gaan. Neem tijd voor jezelf; leer jezelf kennen als een alleenstaand individu in plaats van als deel van een koppel. Vul je ziel aan door weer jezelf te worden.

Als je deze soms moeilijke, maar noodzakelijke stappen volgt, kun je beginnen met het helen van de gebroken stukken van je hart. Je kunt niet alleen weer heel worden, je kunt worden wat je maar wilt. Dit is een kans om opnieuw te beginnen, en als de pijn eenmaal begint te verdwijnen, zul je het als zo’n kans zien.