Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » De beste datingsites vergelijken, door de consumentenbond

De beste datingsites vergelijken, door de consumentenbond

Wat zijn de beste datingsites van Nederland? Hier vind je de top 10 beste testdatingsites van 2022. Er wordt ook rekening gehouden met de meningen van de consumentenbond. Er zijn zoveel websites dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar met dit artikel is dat verleden tijd! We gaan de beste datingsites vergelijken.

Slechts tien datingsites scoren hoger dan 6,8

In Nederland zijn er ruim 1.600 datingsites en apps. Het kan echter moeilijk zijn om kwaliteitsopties te vinden vanwege de aanwezigheid van nepprofielen en lage slagingspercentages. Slechts tien Nederlandse sites komen boven een score van 6,8 als er geen filters zijn geselecteerd in de vergelijker. Met één filter geselecteerd, zijn de topsites alleen homovarianten.

De Consumentenbond neemt veel datingsites onder de loep. Ze hebben onlangs het Safe Dating-keurmerk gelanceerd om sites te identificeren met extra hoge beveiliging, transparantie en klantenservice. Websites die het keurmerk ontvangen, moeten het Thuiswinkel.org-lidmaatschapsproces via Thuiswinkel Waarborg met succes doorlopen.

Lexa kwam als beste uit de test en Parship werd tweede. In de vergelijker deze website vind je veel beoordeelde datingsites. Datingsites scoorden om één reden hoger dan datingapps zoals Tinder: minder doelloos chatten. Het is een stuk makkelijker om elkaar te ontmoeten op een datingsite omdat het serieuzer wordt genomen.

Door de optie Keurmerk Veilig Daten in het filter aan te vinken, zie je datingsites die zijn goedgekeurd door de Consumentenbond. Deze sites bieden een leuke datingervaring en zijn het bekijken waard, vooral als online daten nieuw voor je is. We raden je aan onze beoordelingen en vergelijkingstabel hieronder te bekijken.

datingsites vergelijken

Hier kunt u de vergelijker gebruiken.

Hieronder vind je een actuele vergelijking van datingwebsites gerangschikt van slechtst naar best. De top tien games op de lijst hebben een score van meer dan 6,8 en worden aanbevolen. Van daaruit wordt het moeilijk om één specifieke beste datingsite in Nederland te identificeren; hieronder kun je echter alle opties zelf vergelijken. Bovendien kun je voor elk van de onderstaande sites actuele aanbiedingen en prijzen zien.

In de filters kun je het ‘Keurmerk Veilig Daten’ activeren. Dit zal Elite Dating of andere datingsites van de vergelijkingssite – in het bijzonder E-Matching – niet uit je weergave verwijderen.

Je vindt de vergelijker op de voorpagina van TopDatingsites.nl

Op welke criteria zijn de scores gebaseerd?

Omdat er zoveel datingsite-recensies en -ervaringen zijn, biedt de bovenstaande vergelijking een eenvoudige rangschikking van de beste datingsites. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is in Nederland.

De belangrijkste criteria voor de bovenstaande vergelijkers:

 • Succespercentage: Restituties worden zelden gebruikt. Met andere woorden: tevredenheid en succescijfers.
 • Het aantal contactmogelijkheden.
 • Kwaliteit van de blootstellingsmogelijkheden.
 • aanwezigheid van etiketten.
 • prijs/kwaliteit verhouding.
 • Het aantal singles geregistreerd op de site.

De vergelijkingen die in de vergelijker worden gemaakt, bevatten verschillende datingsites.

Op deze vergelijkingssite verschijnen nieuwe datingsites naast bestaande opties als Elite Dating, 50plusmatch en Parship. Deze sites worden als vergelijkers beschouwd omdat ze meerdere datingsites en de bijbehorende voordelen vergelijken.

In deze vergelijker staan ​​altijd actuele aanbiedingen

Hieronder vind je een vergelijking van datingsites. Deze sites zijn gerangschikt op kwaliteit en er worden directe links naar de laagste prijzen aangeboden. Daarnaast zijn er voor sommige sites promoties zoals gratis proefversies. Als er geen aanbieding beschikbaar is, zullen we gebruikers doorverwijzen naar de startpagina van de site.

Door de links in de bovenstaande vergelijkingstabel te volgen, ontvangt u de beste deal op elke datingsite. Datingsites maken al een aanzienlijke winst op elk nieuw lid, dus pak de laagste prijs of de handigste gratis proefversie. Het enige dat u hoeft te doen, is de links in de bovenstaande vergelijkingstabel volgen.

Is het mogelijk om gratis gebruik te maken van een datingsite?

Bijna alle datingsites hebben gratis proeflidmaatschappen, zodat je gratis aan de slag kunt. Dit wordt “freemium” genoemd. Op sommige sites kun je andere mensen berichten sturen, maar voor andere, zoals Parship, moet je upgraden naar een betaald account om berichten te kunnen verzenden.

Het grootste gebruik van een gratis account is om gerelateerde websites te kunnen testen en beoordelen. Dit bepaalt of je de tools en gebruikers leuk vindt en of je wilt overstappen naar een betaald account.

Dus gratis daten is erg moeilijk voor de meeste premium-sites. Dit wordt serieuzer genomen door andere betalende gebruikers, die ervoor zorgen dat het personeel van de datingsite harder kan werken om nepprofielen te verwijderen en tijd te verspillen.

Kosten van een datingsite.

Datingsites hebben geen hoge prijzen, maar wil je de kosten van datingsites verder verlagen? In principe is een maand voldoende. Gelukkig bieden de meeste populaire datingsites ook de mogelijkheid van een maandabonnement.

Hoe vergelijk ik datingsites?

 1. De beste datingsite vinden? Begin met het identificeren van uw voorkeuren, categorieën en intenties.
  Scroll naar de vergelijkingstool op deze pagina en controleer je voorkeuren, categorieën en intenties.
 2. Vink opties aan zoals Keurmerk Consumentenbond “Veilig Daten”.
  Vink de opties aan die jij belangrijk vindt op je datingsite. Moet het het Keurmerk Veilig Daten hebben? Je kunt dit aangeven in de vergelijker.
 3. Klik op de beste datingsites in de lijst.
  Hoe hoger de rating van een datingsite, hoe betrouwbaarder deze is. Websites met nepprofielen zijn in ieder geval niet meegenomen in de vergelijker.
 4. Maak een proefaccount aan om de service te testen. Leer meer over datingsites door wat inhoud in te vullen en andere leden te zien.
 5. Vergelijk de kosten en ga dan over tot een abonnement. Wanneer je een datingservice begint, wordt aangeraden om je te abonneren om het meeste uit de ervaring te halen. Dit komt omdat veel aanvankelijk gematchte klanten niet meteen een afspraak plannen. Door de kosten van verschillende datingsites te vergelijken, kunt u er een kiezen om u op te abonneren en aan de slag te gaan.

De vergelijking leverde de belangrijkste conclusies op.

Wat zegt de Consumentenbond over de kwaliteit van datingsites?
Het Keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond garandeert de transparantie en kwaliteit van een datingsite. In dit artikel kun je zien welke sites zijn goedgekeurd door de markering

Wat is de beste datingsite?
De vergelijkingspagina rangschikte de beste datingsites. De vergelijker vind je op de deze pagina van onze website. Slechts een paar datingsites krijgen een hoge ranking op deze sites, dus de meeste scoren niet goed.

Om datingsites te vergelijken, moet je …
Het maken van een proefaccount op een goed beoordeelde datingsite vereist het volgen van een stappenplan. Dit omvat het kiezen van filters op een vergelijkingstool, het aan- of uitvinken ervan en het verbinden met leden.

Je kent nu de beste datingsites.

Hoewel je misschien de beste datingsite voor jouw behoeften hebt gevonden, zijn dating-apps een ander verhaal. Bijna elke datingwebsite die in deze vergelijkingstool wordt vermeld, heeft een bijbehorende app. Het kan ook interessant zijn om Once, Ohello, Tinder, Mint en Happn te verkennen.

Plaats een reactie