Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » Wat moet je niet doen op een eerste afspraakje

Wat moet je niet doen op een eerste afspraakje

Eerste dates zijn vaak de eerste keer dat twee mensen elkaar ontmoeten, dus er zijn genoeg kansen dat er iets misgaat. Maar als je weet wat je niet moet doen op een eerste date (en hoe je het kunt vermijden), ben je veel beter af dan je vrienden die niet beter weten. Hier is mijn lijst met dingen die je niet doen op een eerste afspraakje.

Wees niet onbeleefd

Onbeschofte mensen zijn het ergst en daar wil je zo ver mogelijk vandaan blijven. Wees beleefd en hoffelijk tegen iedereen om je heen, bijvoorbeeld bij het diner waar vrienden van de familieleden van je date die misschien aan de volgende tafel zitten. Als iemand per ongeluk tegen je stoel botst of water op je shirt morst terwijl ze nieuwe drankjes halen voor hun groep waarmee ze uit eten zijn word dan niet boos op ze maar lach er gewoon om! Je maakt een betere indruk dan iemand die van streek raakt door elk klein dingetje dat misgaat tijdens een avondje uit met vrienden of familieleden… of zelfs gewoon alleen op een date-avond als deze!

niet doen op een eerste afspraakje

Praat niet over je ex

Dit is een veel voorkomende fout, maar het is ook een van de gemakkelijkst te vermijden fouten. Praten over je ex kan in een gesprek ter sprake komen als je op een eerste date bent. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat als je over hem of haar praat, je eruitziet als een onzeker persoon die nog steeds aan hem hangt, en dat wil niemand.

Het is niet alleen dat ze willen horen hoe geweldig ze waren (of niet waren), het is ook dat ze niet willen dat hun eigen relatie wordt vergeleken met die van jou, tenzij ze erom vragen! Als er tijdens het gesprek vergelijkingen ontstaan denk dan twee keer na voordat je iets negatiefs deelt over een van de partijen die betrokken zijn bij de vergelijking. Zelfs als het niet goed zou komen tussen deze twee mense, is de kans groot dat er ergens langs de lijn nog steeds gevoelens bij betrokken zijn. Het ter sprake brengen daarvan kan problemen veroorzaken voor alle betrokkenen.

Niet dronken worden

Hoe verleidelijk het ook is om een paar cocktails te drinken voor je eerste date, probeer de drang te weerstaan. Door alcohol is de kans groter dat je iets zegt wat je niet meent en iets doet waar je spijt van krijgt, en dat is niet wat je wilt op een overigens geweldige avond met iemand die misschien speciaal is.

Wees niet bang voor stilte

Het is prima om niets te zeggen te hebben, zeker niet op een eerste date. Dit is een tijd voor jou en je date om elkaar te leren kennen, dus het is belangrijk dat je je voldoende op je gemak voelt bij de andere persoon om hen te laten weten wie je bent als individu. Als ze vragen stellen en met je in gesprek gaan, prima! Maar zo niet? Dat is ook prima, geniet gewoon samen in stilte van het moment of praat wat over koetjes en kalfjes totdat een van jullie zin heeft om dieper in te gaan op iets specifieks (of beide).

Je moet je ook niet onder druk gezet voelen om over dingen te praten, alleen maar omdat iemand anders ze ook uit beleefdheid wil. Als er iets specifieks aan jezelf is dat het moeilijk maakt voor anderen die geen goede vrienden of familieleden zijn om er meer van te weten, voel je er dan niet slecht over om het privé te houden tot later, wanneer er vertrouwen is opgebouwd tussen alle betrokken partijen.

Wat moet je wel doen?

Dit is een lijst met dingen die je niet moet doen op een eerste afspraakje maar er zijn veel andere manieren om plezier te hebben en een goede indruk te maken.

De beste manier om plezier te hebben op een eerste date is jezelf zijn. Probeer niet te hard, en verander niet wie je bent alleen omdat je date het misschien niet leuk vindt. Je gaat op deze eerste date omdat er iets met hen is dat je interesseert, dus laat ze je ware aard laten zien!

Je moet ook vertrouwen hebben in jezelf en in je capaciteiten als individu, maar overdrijf niet met opscheppen of pronken. Vertrouwen tonen betekent niet opscheppen over alles onder de zon (en als ze vragen hoeveel geld je verdient of waar je woont, is het waarschijnlijk het beste om niet te antwoorden). Wees tijdens dit proces te allen tijde beleefd: zeg alstublieft en dank je indien nodig. Onderbreek niet wanneer iemand anders aan het woord i,; geef anderen hun ruimte; enzovoort tot in het oneindige…

Conclusie

Er zijn veel manieren om plezier te hebben op een eerste date. Deze lijst met dingen die je niet doen op een eerste afspraakje is slechts een beginpunt en is niet bedoeld om uitputtend te zijn, maar hopelijk geeft het je enkele ideeën om niet saai of irritant te zijn! Als al het andere faalt, probeer dan niet in paniek te raken. Onthoud dat deze persoon zich waarschijnlijk net zo nerveus voelt als jij, en als ze dat niet doen, moeten ze onmiddellijk uit de datingpool worden geschopt omdat ze liegen of op de een of andere manier sociopathisch zijn (en waarom zou iemand dat soort eigenschappen toch?).

Wil jij een een eerste date? Bekijk dan onze contactadvertenties.