Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » 10 redenen waarom daten online zo leuk is

10 redenen waarom daten online zo leuk is

Tegenwoordig zijn er heel veel online datingsites waar je een partner kan vinden. Online dating wordt ook wel internet dating genoemd. Maar wat is online dating? Online dating is wanneer je voor de eerste keer online afspreekt om iemand te ontmoeten voor een date. Je kan dat doen via een pc, laptop of smartphone. Online daten is heel leuk en spannend. Hier hebben wij 10 redenen waarom daten online zo leuk kan zijn.

online dating

Er zijn heel veel singles op de datingsites

Op een datingsite heb je heel veel singles die naar een partner zoeken of een nieuw sexcontact. De kans dat je iemand vindt die bij je past is heel groot. Elke dag schrijven nieuwe singles zich in op datingsites.

Anoniem

Op internet kan je anoniem op zoek gaan naar een date of relatie. Niemand in je omgeving hoeft te weten dat je aan het online daten bent.

Meerdere contacten tegelijk onderhouden

Het onderhouden van meerdere contacten op een datingsite is mogelijk. Daaruit kun je dan kiezen wie je in het echt wilt ontmoeten. Je bent dus niet verplicht om met maar 1 persoon in contact te blijven.

De persoon waarmee je chat is beschikbaar

Als je iemand via een andere weg leert kennen is de kans groot dat die persoon al een partner heeft, maar de meeste mensen die zich inschrijven op online datingsites zijn meestal sinlge waardoor ze meestal echt beschikbaar zijn.

Elk tijdstip bezig zijn

Als je op een datingsite bent kan je elk tijdstip bezig zijn. Jij bepaalt zelf wanneer je online wilt zijn.

Minder zenuwen bij de eerste date

Meestal word je heel zenuwachtig bij een eerste date omdat je de persoon niet kent. Als je een date hebt met iemand die je op een datingsite hebt ontmoet ken je die persoon al een beetje waardoor je minder zenuwachtig zal zijn als je zo iemand gaat ontmoeten.

Goedkoop

Voor een gewone date zou je heel veel moeten uitgeven omdat je natuurlijk wat leuks ervan wilt maken. Voor datzelfde geld kan je langer dan een week online daten.

Jij bepaald je eigen tempo

Je mag zelf bepalen wanneer je iemand zou willen ontmoeten. En je mag ook zelf bepalen of je meerdere dates zal hebben in een bepaalde tijd.

Je kan iemand vinden die precies bij je past

Iedereen heeft een eigen datingprofiel en heeft dat zo uitgebreid mogelijk ingevuld. Dit maakt het zoeken naar singles die aan je eisen en wensen voldoen heel makkelijk.

Je hoeft niet op je uiterlijk te letten

Bij een live ontmoeting met iemand zou jij je moeten opmaken en zorgen dat je er heel mooi uit ziet. Bij een online dating is dat niet nodig. Ook al ben je met ongekamd haar je zou toch indruk kunnen maken op je gesprekspartner want die ziet jou niet. Daten online heeft meer voordelen dan daten in het echt. Je leert op deze manier de persoon eerst kennen en kan nagaan of er een klik is. Hierdoor kun je teleurstellingen voorkomen.

Plaats een reactie