Wist je dat je ook online chlamydia testen kunt kopen? Wanneer je je bij ons laat testen op chlamydia, krijg je vrijwel direct hulp. Je krijgt je testresultaten binnen 2 dagen. Wanneer je online een chlamydia-test bestelt, ontvang je een testkit met alle informatie die onze medewerkers nodig hebben.
Zoek een chlamydia-testlaboratorium.
Hier vindt de analyse plaats. Bij ons laboratorium is ISO 15189 geaccrediteerd en testresultaten zijn geautoriseerd door microbiologen. Onze soa-thuistesten zijn goedgekeurd en voldoen daarmee aan strenge kwaliteitseisen. Met uitgebreide soa testen word je ook getest op syfilis, hiv en hepatitis B of C. Je kunt je ook op andere delen van je lichaam laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals chlamydia en gonorroe.
Laat een chlamydia-test doen in een kliniek.
Degenen die via Soazelftester.nl een zelf afnameset voor chlamydia aanvragen, krijgen vaak direct toegang tot opties voor gonorroe, trichomoniasis en mycoplasma – en soms zelfs om andere infecties zoals Candida, HPV of bacteriële vaginose op te sporen. Kopers stellen zichzelf bloot aan dure, onnodige en schadelijke diagnose. Thuistesten geven meestal binnen 2 dagen resultaat, en zijn altijd betrouwbaar. Deze test kan een soa missen of onjuiste resultaten geven. In een onderzoek van het Maastrichts Centrum voor Infectieziekten scoorde een chlamydia-zelftest in een apotheek slechts 12 procent op specificiteit. Dit betekent dat 88% van degenen die positief testten helemaal geen chlamydia had!
Wat is een chlamydia-zelftest?
Een soa-zelftest is een soa-test die je zelf doet. Het is simpel: je doet een uitstrijkje op jezelf, of verzamelt wat urine. Vervolgens stuurt u uw gratis lichaamsmateriaal naar een laboratorium waar het wordt gecontroleerd op chlamydia, gonorroe en/of M. genitalium. Bij de soa zelftest ontvang je een folder waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de test doet.
De “doe-het-zelf” soa-test is bedoeld als screening: als de test de aanwezigheid van een infectie aangeeft, is nader onderzoek nodig om vast te stellen of er inderdaad een infectie is. Veel van deze tests kunnen echter een infectie missen (starten). Ook zijn deze tests niet voor iedereen. Het kan soms moeilijk zijn om erachter te komen welke test geschikt is voor je individuele situatie en welke testresultaten betrouwbaar zijn.