Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » Tips voor een succesvol datingprofiel

Tips voor een succesvol datingprofiel

Je hebt een profiel aangemaakt op een datingsite, spannend! Nu vraag jij je natuurlijk af wat je kunt verwachten en wat er gaat gebeuren. Bedenk je van tevoren goed wat je zoekt en hoe je dat gaat vinden. Allereerst is het heel erg belangrijk dat je een goed dating profiel aanmaakt om daarmee een leuke match te krijgen. Ik geef je tips voor een succesvol datingprofiel.

Schrijf je in bij een goede datingsite

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een goede datingsite zoekt, als je die hebt gevonden kun je overgaan tot het aanmaken van een profiel. Er zijn veel verschillende datingsites, het zegt niet gelijk dat het ook allemaal goede datingsites zijn. Als je op internet gaat kijken dan zul je zien er genoeg datingsites zijn met goede reviews waar je dus gebruik van kunt maken.

succesvol datingprofiel

Vul je profiel goed in

Het is heel erg belangrijk dat je jouw profiel zo goed mogelijk invult, als je dat doet dan weet een eventuele match gelijk wie je bent. Als je zelf op een profiel kijkt dan wil je ook niet hoeven zoeken naar gegevens, om die reden kun je het beste zelf zorgen dat je jouw eigen profiel goed hebt ingevuld. Dan zul je niet zomaar de vraag krijgen om iets over jezelf te vertellen want dat staat allemaal vermeld in jouw profiel. Zo weet iemand die op je profiel kijkt gelijk wie je bent en wat die van jou kan verwachten.

Zorg voor een goede foto

Uiteraard hoort er bij een goed profiel een goede foto, met een goede foto zijn er al een heleboel vragen beantwoord. Neem geen foto waar je heel erg overdreven opstaat want dat heeft geen meerwaarde, als je een foto doet waar je overdreven of gek op staat dan sta je er niet op zoals je bent. Draag ook niet teveel make-up op een foto en sta er ook niet al te bloot op, de kans dat je dan het verkeerde aantrekt is groot. Je kunt dus beter voor een foto kiezen waar je neutraal op staat zodat een eventuele match gelijk kan zien waar hij of zij voor gaat vallen.

Schrijf een leuk verhaaltje over jezelf

Eén van de dingen die je moet doen om je profiel compleet te maken is een verhaaltje schrijven over jezelf, je geeft daarmee aan wie je bent en wat je zoekt. Het voordeel is dat jij daar dus in je eigen woorden kunt opschrijven wat je hoopt te vinden en waarvan je hoopt een berichtje te krijgen. Misschien zoek je seks en wil je dat aangeven in je verhaaltje, het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een serieuze relatie en dan kun je dat ook aangeven in jouw verhaaltje. Je kunt daar alles aangeven waarvan jij denkt dat het belangrijk is om te weten voor hopelijk een match.

Maak het niet heel erg groot

Als je het heel erg groot gaat maken dan komt het ongeloofwaardig over, het komt heel verkeerd over als jij beweert dat je van al het eten houdt terwijl je dat helemaal niet doet. Wanneer jullie eerste date naar een restaurant is en je slaat alle maaltijden af komt dat heel erg raar over, wees daarom altijd eerlijk in wat je op je profiel zet. Als je eerlijk bent dan kan daar nooit een misverstand over ontstaan, het is niet voor niets dat het gezegde eerlijkheid duurt het langste is.

Tips voor een succesvol datingprofiel: Wees duidelijk in wat je zoekt

Zorg ervoor dat je duidelijk in je profiel vermeld wat je zoekt, zo kan het niet gebeuren dat je een match krijgt die niet bij je past. Je zit er niet op te wachten dat je op een date erachter komt dat jullie elkaars type helemaal niet zijn. Als jij alles goed in je profiel invult dan is dit niet mogelijk, dan worden er alleen maar matches gedaan die bij je past. Je kunt er dan dus vanuit gaan dat je altijd een leuke match zult krijgen die ook echt bij je past, een goede match word op interesses bij je geplaatst die je zelf hebt ingevuld.

Ga niet te snel

Op het moment dat jij je inschrijft op een datingsite dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een date, dat is heel erg begrijpelijk maar ga niet te snel. Als je te snel gaat loop je het risico dat je niet genoeg weet of dat je toch niet een goede klik hebt, je kunt dat voorkomen door op het juiste moment af te spreken. Wanneer dat moment is voel je samen met je match, als het zover is dan kunnen jullie afspreken. Als jullie samen een date afspreken kunnen jullie ook zelf bepalen waar dat heen gaat.

Wees niet te kritisch

Niemand is perfect, de perfecte persoon ga je dus ook niet op een datingsite vinden. Heel erg kritisch zijn heeft dus geen nut, je kunt beter kijken met wie je een leuk contact hebt en als je dat hebt kom je vanzelf verder. Als jij iedereen af gaat schrijven op een klein dingetje dan blijft er uiteindelijk niemand over, helaas zul je dan alsnog verder moeten zoeken terwijl misschien wel een hele leuke match al voorbij is gekomen. Geef dus ook eens iemand anders een kans waarvan je misschien zou denken dat die helemaal niet bij je past.

Kijk ook eens verder dan je voorkeur

Iedereen heeft wel een type waarvoor die gaat, maar is dat wel echt je type? Misschien is er wel iemand die niet jouw type lijkt te zijn en dan ineens toch beter bij je past dan je zou denken. Als jij die persoon niet de kans had gegeven had je daar nooit achter gekomen, het is dus een goed idee om eens buiten je comfortzone te kijken. Het kan verrassend goed uitpakken, je zult nog versteld komen te staan wie er allemaal bij je past en met wie jij allemaal een leuke match kunt hebben.

Zorg ervoor dat je actief bent

Als je iedere keer een week niet online bent dan wordt iedereen letterlijk voor je neus weggekaapt. Wees dus actief en zorg ervoor dat je regelmatig even kijkt, misschien is dan net die leuke match wel ingeschreven. Het zou jammer zijn als je die misloopt doordat je niet actief bent. Je kunt er ook voor kiezen om meldingen aan te zetten bij sommige sites, dan krijg je een melding binnen als er een mogelijke match is ingeschreven.

Waar gaat de date heen?

Als je zover bent dat je gaat daten dan moet er natuurlijk een goede plaats komen om naartoe te gaan, je kunt dit samen doen maar je kunt ook vragen of jouw date dat wilt doen. Als je samen een date regelt dan ben je er zeker van dat jullie het allebei leuk gaan vinden, er zijn gelukkig heel veel plaatsen waar je een leuke date kunt hebben. Je zou ervoor kunnen kiezen om samen uit eten te gaan, dan is het goed om te bekijken wat voor soort restaurant je naartoe gaat. Als je allebei van Chinees houdt dan is het een heel goed idee om naar de Chinees uit eten te gaan.

Je kunt ook neutraal afspreken

Het kan ook zijn dat je het wat eng vindt om af te spreken, je kunt er dan ook voor kiezen om op een neutrale plaats af te spreken. Als je op een neutrale afspreekt dan zijn er vaak mensen om je heen dus zal er niet zo snel iets gebeuren waar je bang voor hoeft te zijn. Als je dan later toch ergens heen wilt gaan waar je samen bent kun je dat altijd doen, het hoeft natuurlijk niet de eerste keer zover te komen. Je kunt er ook voor kiezen om dat bij de volgende date te doen, je moet doen wat goed voor je voelt.

Bepaal hoe ver je wilt gaan

Als je op date bent dan zal het vast heel erg goed voelen, soms kan het zo goed voelen dat je wel eens verder gaat dan dat je had willen gaan. Dit is natuurlijk heel erg fijn en je kunt daar ook van genieten maar het kan ook andersom, dat je dingen doet die je liever niet zou willen doen. Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt en laat je niet overhalen als je het niet wilt, als jij je over laat halen dan is de kans groot dat je er spijt van krijgt. Je hebt dan een slechte start en je kunt een start maar één keer doen, als dat niet goed is gegaan dan kun je daar niets meer aan veranderen.

Tips voor een succesvol datingprofiel: Wees vooral jezelf

Wat je ook doet, wees jezelf. Soms dan ben je op een eerste date heel anders dan dat je bij een volgende date zou zijn. Je geeft dan een heel verkeerd signaal af want dan is die persoon voor jou gevallen terwijl je heel anders bent, je kunt dit voorkomen door gewoon jezelf te zijn. Als jezelf ben je de beste versie en daar zal een match voor vallen.

Plaats een reactie