Ik zoek een               
Home » Blog / Dating tips » Wat is flirten?

Wat is flirten?

Als er iemand met je flirt dan voel jij je bijzonder, het is een teken dat die persoon je leuk vindt. Als je terug flirt dan is de kans heel erg groot dat er een leuk contact uit zal ontstaan. Afhankelijk van wat jullie willen kan daar iets uit gaan komen, misschien willen jullie allebei een relatie maar dat kan ook net te veel zijn. Het kan zijn dat seks al genoeg is en dat jullie daarna een andere weg in zullen slaan. Lees hier meer over flirten.

Wat is flirten?

Als je gaat flirten dan laat je aan een ander zien dat je die persoon leuk vindt, flirten kun je op verschillende manieren doen. Afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken kun je bepalen welke flirt techniek je gaat gebruiken. Als jij iemand gewoon leuk vindt dan zou je ervoor kunnen kiezen om een knipoogje te geven, vaak wordt dit wel goed ontvangen. Als jij iets anders wilt, alleen seks bijvoorbeeld dan kun je met andere dingen flirten zoals een klap op de kont.

wat is flirten

Wanneer doe je aan flirten?

Je doet aan flirten op het moment dat je iemand probeert te verleiden met jouw moves. Het kan zijn dat je ook een beetje onbewust aan het flirten bent en het niet zo goed doorhebt, als je iemand leuk vindt dan zoek je al sneller oogcontact dan wanneer je iemand niet leuk vind. Natuurlijk kun je ook heel erg bewust flirten, dat is heel wat anders dan wanneer je het niet door hebt. Als jij bewust met iemand aan het flirten bent dan maak je een bewuste zet richting de persoon waarvan je hoopt dat die persoon op jouw flirt in zal gaan.

Waar kun je flirten?

Je kunt letterlijk overal flirten, of je nu in de supermarkt bent of in de kroeg. Als jij iemand ziet die je leuk vind kun je met een simpel woord al laten merken dat je interesse hebt, als die persoon daar op ingaat dan heb je ook nog eens profijt van je flirt. Wel is het zo dat het meeste wordt geflirt in het uitgaansleven, dat is ook wel waar de mensen zich meer op het gemak voelen dan in de supermarkt. Voordat je naar een kroeg gaat dan weet je soms al dat je gaat proberen om een flirt te krijgen of om er natuurlijk zelf eentje te geven in de hoop op meer. Je kunt ook de advertenties bekijken van personen die willen flirten.

Op wat voor manier kun je flirten?

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt flirten, je kunt het heel erg rustig houden maar je kunt ook gelijk wat harder flirten. Als je een keer naar iemand zwaait hoeft dat nog geen flirt te zijn, de manier waarop je het doet kan  natuurlijk wel een flirt worden. Je kunt ook op een andere manier flirten, als jij wilt laten merken dat je alleen maar voor de seks wilt gaan dan kun je op die manier al een hele makkelijke flirt maken, blaas bijvoorbeeld eens een kusje richting degene waarvoor de flirt is bedoeld. Je kunt op de manier van flirten aangeven waar je naar op zoek bent, dat geeft gelijk ook wel duidelijkheid voor de persoon waarmee je flirt.

Wat wil je ermee bereiken?

Je gaat flirten omdat je er iets mee wilt bereiken, misschien wil je wel een serieuze relatie en ga je daarom met iemand flirten. Natuurlijk zijn er ook andere redenen waarom je kunt gaan flirten, misschien wil je seks of misschien wil je wel helemaal geen relatie maar vind je het gewoon leuk om te flirten. Als je gaat beginnen met flirten dan is het meestal omdat je exact in gedachte hebt wat je met die persoon wilt doen, op iemand afstappen en zeggen wat je met diegene wilt doen kan soms net wat te ver gaan. Dan is flirten een goede manier om te peilen of jullie er hetzelfde over denken, als dat zo is dan komt de volgende stap helemaal vanzelf.

We willen allemaal hetzelfde

Uiteindelijk flirt je allemaal om dezelfde reden, je wilt de aandacht van de persoon om te laten weten dat je wel interesse hebt. Hoe je dat doet hangt van persoon tot persoon af wat hij zoekt, als je met iemand het bed wilt delen dan geef je vaak al een andere flirt dan wanneer je enkel maar een drankje wilt delen. Bedenk van tevoren goed welke flirt je gaat geven want je hebt maar een enkele kans, als je die dus op de verkeerde manier benut kan het gebeuren dat je de kans hebt verkeken. Dan kun je toch beter even nadenken over een betere flirt dan wanneer je gelijk al uit het spel van flirten bent gezet.

Soms heb je het niet door

Het kan gebeuren dat je niet doorhebt dat je aan het flirten bent, het kan ook andersom gebeuren dat jij het niet doorhebt dat er iemand met je flirt. Dat kan lastig zijn maar dat komt altijd wel goed, als je echt interesse hebt dan komt de hint en flirt echt wel een keer over. Soms dan moet je wat meer moeite doen om met iemand te flirten, dat maakt het toch ook wel weer spannend om te flirten. Sowieso weet je nooit of iemand de flirt wel of niet op gaat pakken, het kan zijn dat iemand juist helemaal niet wilt flirten.

Hoe reageren mensen op flirten?

Hoe mensen reageren op flirten is heel erg lastig te zeggen, de ene persoon die gaat er gelijk op in terwijl de andere persoon misschien wel verlegen wordt. Als iemand verlegen wordt dan kun je meestal zelf beter een eerste stap richting die persoon zetten, het kan natuurlijk ook gebeuren dat het helemaal anders is. Er zijn ook personen die helemaal niet verlegen zijn en die er geen gras over laten groeien, als ze een flirt van jou krijgen dan is de kans aanwezig dat die persoon dus gelijk op je af komt. Dan heeft jouw flirt in ieder geval nut gehad maar hoe je dan zelf reageert is een andere vraag, misschien word je daar zelf wel heel erg verlegen van.

Wanneer is flirten ontstaan?

Flirten bestaat altijd al, vroeger waren er ook manieren hoe de mannen en vrouwen elkaars interesse lieten zien. Het is niet zo dat alleen mensen aan flirten doen, denk eens aan het dierenrijk waar ook heel erg veel geflirt wordt. Dat zijn dan andere manieren dan die wij in gedachte hebben, wij houden het over het algemeen bij een bescheiden manier van flirten terwijl ze in het dierenrijk soms toch wat opener naar elkaar toe zijn. Mensen ontbloten zich meestal niet bij een eerste flirt terwijl ze in het dierenrijk dat wel doen.

Wie flirt het meeste?

Het is niet zo dat een man of vrouw meer flirt dan de ander, het ligt aan de persoon zelf. Sommige mensen durven niet te flirten en laten het liever aan een ander over, vaak komt dat dan ook wel weer goed als hun de persoon tegenkomen die wel graag flirten. Er zijn ook mensen die juist naar hartenlust erop los flirten, dat noemen ze dan ook letterlijk een flirt. Vaak zijn die mensen wat opener en hebben al succes gehad met flirten, dat werkt altijd goed voor je zelfvertrouwen.

Op welke leeftijd flirt je het meeste?

Er is geen leeftijd waarop je het meeste flirt, het heeft te maken met wie je bent en hoe je het aanpakt. Als jij graag flirt en er ook niet bang voor bent om afgewezen te worden dan flirt je al sneller dan wanneer je het wat lastig vind. Misschien ben je al een keer afgewezen en vind je het daarom eng om het nog een keer te proberen, dan zul je minder snel gaan flirten dan wanneer je het al een paar keer hebt gedaan en succes hebt gehad ermee. Het kan ook zijn dat je helemaal niet van flirten houdt, dan kun je beter afwachten tot er iemand komt om met jou te flirten.

Wat als er niet terug geflirt wordt?

Het gebeurd wel eens, dan zie je iemand die je heel erg leuk vindt en je begint met flirten maar wat dan? Die persoon die flirt niet naar je terug, dat kan lastig zijn maar het kan wel gebeuren. Misschien vind die persoon je niet leuk  of zit die in een relatie, het kan gebeuren dat je iets anders zoekt dan die persoon. Gelukkig zijn er dan nog meer mensen waarmee je kunt flirten om te kijken of je toch nog die leuke date voor elkaar kunt krijgen.

Wat doe je als er met je wordt geflirt?

Wat je doet als er met je wordt geflirt kan heel erg verschillen. Als jij die persoon wel leuk vindt dan kun je erop in gaan, ook dat is weer helemaal aan jezelf hoe je dat gaat doen. De bedoeling is dan dat je terug flirt, hoe open je daarin gaat zijn is helemaal afhankelijk van jouw karakter en wat je zelf wilt. Misschien hebben jullie wel dezelfde bedoeling, dan komt het vaak na een flirt vanzelf goed.

Plaats een reactie