Ik zoek een               
Home » Seks tips » Tips voor veilige seks

Tips voor veilige seks

Seks hebben is heel erg fijn, het is ook belangrijk dat het op een veilige manier gebeurd. Als het niet op een veilige manier gebeurt dan kun je na de seks veel klachten krijgen. Niet alleen om een zwangerschap te voorkomen maar ook om een geslachtsziekte tegen te gaan. Zorg ervoor dat je altijd iets bij je hebt zodat je veilige seks kunt hebben.

Waarom moet je altijd veilige seks hebben?

Het is heel erg belangrijk dat je altijd veilige seks hebt, je kunt makkelijk iets oplopen als je geen veilige seks hebt. Als je geen veilige seks hebt kun je sowieso zwanger raken, dat is meestal niet waar je op zit te wachten. Ook kun je een geslachtsziekte oplopen als je geen veilige seks hebt, je kunt veel last krijgen van een geslachtsziekte. In het ergste geval kun je last krijgen van HIV, een ziekte die nooit meer overgaat en zeer ernstige gevolgen kan hebben.

tips veiilige seks

Een condoom voor iedereen

Vaak is er een excuus dat er geen condoom gebruikt wordt omdat het niet fijn voelt, die smoes is helemaal nergens voor nodig want er zijn heel veel soorten condooms. Zelfs als je groot geschapen bent is er een goed condoom voor je te vinden, ook als je graag nog genoeg voelt is er een condoom de ultra dun is om te gebruiken. Er is dus geen excuus meer om geen condoom te gebruiken en onveilige seks te hebben, met alle soorten condooms die er zijn is er ook eentje die past bij jou. Je kunt dus veilige seks hebben terwijl je ook nog wat voelt en kunt genieten van de seks.

Ook voor de vrouwen is er een condoom

Als er echt een heel gedoe rond het condoom voor mannen is kun je kiezen voor een vrouwencondoom, die is net zo veilig als het mannencondoom. Je kunt dan dus geen geslachtsziekte oplopen en je voelt daar ook genoeg door. Deze kun je net als de mannencondoom kopen bij een drogist maar je kunt het ook online doen als jij je misschien een beetje schaamt. Op het moment dat je een bestelling plaats blijf je helemaal anoniem, het wordt dan aan je deur bezorgd zonder dat er een naam vermeld staat op het pakketje.

Hoe kom je aan condooms?

Condooms zijn op genoeg plekken te koop, je komt er dus niet mee weg door te zeggen dat je niet weet waar je ze moet kopen. Je kunt ze ook in verschillende prijsklassen kopen dus ook als je wat minder geld hebt kun je aan goede condooms komen, ook daar kun je geen excuus plaatsen. Het kan zijn dat je het eng vindt en je schaamt om condooms te kopen dan kun je ervoor kiezen om ze online te bestellen, dat kun je geheel anoniem doen en niemand zal weten dat je het hebt besteld. Je kunt dan toch veilige seks hebben terwijl niemand weet dat jij online condooms hebt besteld.

Tips voor veilige seks: Zorg dat je weet wat je doet

Als je geen idee hebt wat je moet doen om veilige seks te hebben dan kan het weleens een flinke uitdaging gaan worden, je kan oefenen met omdoen zodat je weet hoe het moet als het gaat gebeuren. Als je dan niet weet wat je moet doen dan kun je wel eens een flinke flater slaan, dat is absoluut niet wat je wilt dus dan kun je er maar beter zeker van zijn dat je weet wat je moet doen. Wees ook bij de les als je seks gaat hebben, als je dronken bent of onder invloed dan bestaat er een kans dat je het condoom niet goed op zijn plaats krijgt. Als je het niet goed krijgt dan bestaat er een risico dat het condoom geen nut heeft, wees daarom altijd nuchter en bij de les als je veilige seks gaat hebben.

Wees duidelijk in wat je wilt

Niet iedereen wil veilige seks, sommige mensen die nemen liever het risico om een geslachtsziekte of zwangerschap op te lopen dan dat ze veilige seks hebben. Als jij wel veilige seks wilt en degene waarmee je seks gaat hebben wil het niet wees dan duidelijk, als jij geen onveilige seks wilt dan is dat jouw eigen recht. Laat je niet overhalen om toch onveilige seks te hebben want je weet niet wat er kan gebeuren, je zou er flink van balen als je achteraf toch iets hebt opgelopen omdat je toch onveilige seks hebt gehad met die persoon. Oefen desnoods van tevoren hoe je dat aan gaat pakken als het een keer mocht gebeuren, dat is nog altijd beter dan wanneer je onveilige seks gaat hebben waar je spijt van gaat krijgen.

Als je niks hebt doe het dan niet

Het zal je vast wel eens gebeuren, je hebt een leuke date weten te regelen maar je hebt geen voorbehoedsmiddel. Dat is heel erg jammer natuurlijk maar laat je dan niet verleiden om het toch te doen, je weet niet wat jouw date allemaal heeft gedaan en je hebt snel iets opgelopen. Zorg er dus in eerste instantie voor dat je altijd iets bij je hebt en als je het niet hebt doe het dan niet, je kunt het beter een keer niet doen dan dat je onveilige seks hebt. Het kan heel erg verleidelijk zijn om het wel te doen maar de keer erna zal weer net zo spannend zijn.

Toch onveilige seks gehad?

Helaas gebeurt het toch weleens dat je toch onveilige seks hebt gehad, raak dan vooral niet in paniek maar denk rustig na. Er is altijd de mogelijkheid om je te laten testen op een geslachtsziekte, dat kan heel erg makkelijk en je hebt dan snel een uitslag. Op een zwangerschap is ook te testen, als menstruatie uitblijft dan betekent dit dat een zwangerschapstest aan te raden is. Je kunt dit ook voor zijn door de morning afterpil zo snel mogelijk na de seks te nemen, dan ben je er gelijk zeker van dat er geen zwangerschap kan zijn.

Tip: Lees ook mijn artikels Vijf sextips die je echt gaat proberen! en Seks in een goede relatie.

Plaats een reactie